Lamine Döşeme Nasıl Yapılır? 11EKİ
Lamine Döşeme Nasıl Yapılır?

Lamine Döşeme Nasıl Yapılır?



Vaktimizin büyük bir kısmını geçirdiğimiz evlerimizin güzel görünmesi herkesin hayalidir. Oturulan evin büyük ve küçük oluşu ya da eski ve yeni oluşu fark etmeksizin ufak bir dokunuşla yepyeni, taptaze bir görüntüye erişebilir. Evlerde her zaman göze çarpan ve hemen fark edilen en büyük değişim duvar ve zemindir. Seçilen küçük bir renk tonu değişimi bile büyük etki yaratır, insanlara yeni bir ev hissiyatı verir. Lamine döşeme kullanılarak hazırlanan zeminler her zaman ilgi odağı olmakta, evin daha şık bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. 

Neden Lamine Döşeme Sistemi?


Lamine parkenin tercih edilmesinin en büyük sebebi hazır bir şekilde gelmesi ve uygulandıktan sonra ekstra bir işlem görmemesidir. Birçok renk tonlarında seçenekleri olan ve daha temiz ve aynı zamanda içimizi rahatlatan bu lamine döşeme nasıl yapılır?

Lamine Döşeme Renk Seçenekleri



Lamine parkelerde renk seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Bunlara değinecek olursak, Benin olarak adlandırılan renk tonu koyu bir ton olup klasik tarzdan hoşlanan bir kesime hitap ederken lara diye adlandırdığımız ton ise daha çok beyaza yakın ve sadelikten hoşlanan bir kesime hitap etmektedir. Bunu gibi daha çok renk tonu mevcuttur. Çoğu renk tonu ismini deniz olan bölgelerdeki yerlerden almıştır. Örneğin; Fethiye, Belek, Ağva, Beykoz gibi isimler oldukça yaygındır.  
 

Lamine Döşeme Sistemi Nasıl Uygulanır?


Öncelikle lamine döşeme sistemi yapılırken ne kadar meteryale ihtiyaç olunduğu tespit edilir. Bu işlem yapıldıktan sonra lamine döşeme sistemine başlanır.  
Alt zemine ince ve oldukça geniş bir kağıt serilir, köşe noktalardan başlanarak parkenin bir parçası oturtulur daha sonra diğer ek parçalar sırasıyla teker teker eklenir ve her parça eklendikten sonra küçük bir balyoz sayesinde diğer parkeye sabitlenir. Parkelerin her biri birbirine geçmeli şekilde hazır üretilir. Kısa kalan bölgeler olursa parkeler hazır bir kesme makinesi ile kesilip kalan küçük köşelere eklenir. Son olarak pervaz işlemi yapılır. Ölçüm alındıktan sonra pervazlar kesilir ve köşelerinden birbirine yapıştırıldıktan sonra parke ile duvar arasında kalan boşluğa montajı yapılır ve zımba yöntemi ile sabitlenmesi sağlanır. En son ise tekrar bir köpük ile son dokunuş yapıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. 

Öncelikle lamine döşeme sistemi yapılırken ne kadar meteryale ihtiyaç olunduğu tespit edilir. Bu işlem yapıldıktan sonra lamine döşeme sistemine başlanır.

Websitemize Hoşgeldiniz